REȚETE

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate
Cartofi wedges
Gulaş de vită cu cartofi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 linguri unt topit sau ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • *arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.

Mod De Preparare

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate, o garnitură ieftină, ușoară și rapidă. O masă de post de sine stătătoare ideală. Versatilitatea acestei rețete constă în faptul că poți schimba, de fiecare dată, ierburile folosite pentru aromatizare (sau cantitatea lor, poți schimba aroma predominantă), astfel încât va avea un gust nou, mereu.

Dacă vrei ca timpul de coacere în cuptor să fie unul cât mai redus, poți fierbe cartofii 5-10 minute înainte.

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Spală și taie cartofii ca pentru prăjit.
  2. Într-o tavă care nu lipește (poți pune dedesubt și o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste și aromele alese. Adaugă cartofii tăiați peste și amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.
  3. Dă la cuptor până când se pătrund și se rumenesc. Întoarce-i cu un clește, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.

Pentru cartofi la cuptor poti folosi oricare dintre cele peste 4000 de soiuri de cartofi care exista in lume!

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi pudră
  • 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Rețeta de cartofi wedges este una cu care nu ai cum să dai greș. Fie că alegi să faci cartofi wedges la cuptor sau vrei să-i prăjești, rezultatul va fi unul care va satisface toate gusturile.

Cartofii wedges sunt crocanți la exterior și pufoși în interior. Făcuți astfel, cartofii pot fi atât garnitură, cât și gustare. Pot fi mâncați simpli, cu brânză, parmezan sau diferite sosuri.

Rețeta de cartofi wedges este simplă și nu trebuie să ai abilități de chef bucătar pentru a o face. În plus, este rapidă și sănătoasă, dacă alegi să coci cartofii la cuptor, nu să-i prăjești în ulei. Cartofii nu conțin gluten, grăsimi și colesterol, fiind bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6. Așadar, dacă nu sunt prăjiți, aceștia aduc un aport nutrițional important organismului.

Cum se fac cartofi wedges

  1. Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși.
  2. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc
  3. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.
  4. Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua;
  5. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou
  6. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși.
  7. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită
  8. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade.
  9. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.
  10. După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras.

Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți  sau cu sos de brânză, cu ketchup

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 600-700 g pulpă de vită
  • 50 g ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde, galben
  • 1-2 ardei iuţi
  • 1 lingura pastă de tomate
  • 200 ml vin
  • 300 g roşii decojite în suc de roşii
  • 300 g cartofi
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

Mod De Preparare

Rețeta gulaș de vită cu cartofi este una dintre cele mai consumate și apreciate rețete ungurești la noi în țară. O combinație între supă și tocană, dar cu un gust extrem de aromat, gulaș de vită cu cartofi este un preparat sățios care se prepară foarte ușor și este ideal pentru o zi răcoroasă de toamnă. Mai jos îți spunem rețeta pas cu pas pentru cel mai bun gulaș de vită cu cartofi!

Rețetă gulaș de vită cu cartofi:

O rețetă tradițională ungurească care se poate pregăti într-o varietate de feluri, în funcție de specificul zonei. Mai jos îți spunem cea mai simplă rețetă de gulaș de vită cu cartofi pe care îți recomandăm să o încerci toamna asta! Iată ce ai de făcut:

1. Pentru început, pregătim carnea. Carnea de vită pentru gulaș se spală, se taie cubuleţe mici şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi ardeiul iute fin tocat. Se stinge cu apă şi se lasă la fiert, totul înăbuşit, pentru aproximativ un sfert de oră.

2. După un sfert de oră, peste carnea de vită se adaugă vinul, se spumează şi se fierbe în continuare, până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii tăiaţi felii, puţină sare şi apă cât să acopere legumele. Rețeta de gulaș de vită cu cartofi se fierbe până se înmoaie cartofii şi după se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se amestecă uşor şi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei.

Rețeta de gulaș cu vită de cartofi este aproape gata. Mai este nevoie să o lași la foc mic până când vei vedea că sosul a scăzut și se leagă puțin  preparatul. Când gulașul obține forma pe care ți-o dorești, se oprește focul și deasupra se presară verdeață tocată mărunt.

O porție de gulaș de vită cu cartofi poate fi servită drept fel principal de mâncare împreună cu o salată de murături asortate.

Cartofi gratinaţi cu ciuperci
Chiftele de cartofi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 ml smântână de gătit
  • 1 linguriță cimbru
  • 300 g cașcaval ras
  • 60 g parmezan
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

O mâncare rapidă, sățioasă și delicioasă, pe care o poți face imediat acasă din ingredientele pe care le ai în gospodărie. Astăzi îți propunem rețeta simplă de cartofi gratinați cu ciuperci.

Rețetă cartofi gratinați cu ciuperci:

Oricând vrei să îți impresionezi musafirii, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru gătit, îți recomandăm să încerci rețeta de cartofi gratinați cu ciuperci. Se face repede, nu ai nevoie de mult timp de pregătire, iar ingredientele cu siguranță le ai în casă. Rețeta gustoasă poate fi urmărită pas cu pas în rândurile care urmează:

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

  1. Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.
  2. Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.
  3. Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.
  4. Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.
  5. Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.

Când rețeta de cartofi gratinați cu ciuperci este gata, presară deasupra verdeață proaspătă și asta-i tot!

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi vechi
  • 1 ou plus un gălbenuş
  • 1 ceapă medie
  • 100 g caşcaval ras
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1/2 legatura mărar
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Chiftelele de cartofi sunt ideale atunci când nu vrei să consumi carne, însă îți dorești o masă sățioasă de prânz. Se pregătesc ușor, cu minim de efort, și din doar câteva ingrediente. Urmărește rețeta de mai jos și vezi cum să faci cele mai bune chiftele de cartofi.

Rețetă chiftele de cartofi:

Aperitiv sau fel principal de mâncare, chiftelele de cartofi sunt o opțiune sănătoasă pentru masa principală a zilei. Împreună cu o salată proaspătă sau legume la grătar ori orez, chiftelele pot fi consumate de întreaga familie. Rețeta este foarte simplă! Mai jos îți spunem fiecare pas pe care trebuie să îl urmezi!

1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi.

2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă ceapa tăiată mărunt, oul întreg şi gălbenuşul, caşcavalul ras, sare şi piper. Se amestecă bine.

3.   Cu mâna umezită uşor se formează chiftele de cartofi, care se aplatizează, iar dacă pasta este prea moale se poate adăuga un pic de făină. Pe măsură ce se formează, chiftelele se trec prin făină şi se aşează una lângă alta. Se lasă să se aşeze pentru 30 de minute.

4. Într-o tigaie se încinge uleiul în care se prăjesc chiftelele de cartofi. Se servesc presărate cu mărar tocat fin.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 6-7 căței de usturoi
  • ulei
  • sare, piper, oregano, mărar, pătrunjel, boia – după gust

Mod De Preparare

Când vrei să faci ceva rapid, gustos, consistent, ieftin și care să nu ceară mari cunoștințe gastronomice, alege rețeta de pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Preparatul este, cu siguranță, unul dintre cele mai iubite și  des pregătite în întreaga lume. Este o rețetă simplă pe care o vei repeta cu fiecare ocazie.

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor – cea mai simplă rețetă:

Un preparat simplu de pregătit, dar sățios pentru întreaga familie. Pulpele de pui nu necesită mult timp de pregătire, iar cartofii la cuptor sunt cea mai simplă și gustoasă garnitură pe care să o așezi alături. Împreună cu o salată de murături asortate, ai pregătit cel mai delicios prânz. Urmărește rețeta pas cu pas și vezi ce ai nevoie pentru a pregăti cele mai gustoase pulpe pe pu cu cartofi la cuptor!

Între timp, preîncălzește cuptorul. Temperatura de 180 de grade este ideală.

Spală și curăță cartofii. Fierbe-i timp de 10 minute. Taie-i cubulețe și pune-i în tavă.

Pune printre ei și pulpele de pui, ceapa tăiată julien și cățeii de usturoi.

Stropește cu ulei și presară condimentele dorite deasupra. (Adaugă și un pic de apă, dacă vrei să te asiguri că nu îți iese mâncarea uscată)

Dă la cuptor timp de 20 de minute. Scoate tava, întoarce pulpele și mai dă la cuptor până se rumenesc foarte bine pe deasupra.